![]() |

|
|||||||
| PHP si MySQL Ok. Stii Photoshop, HTML si CSS. Faci template-uri. N-ai vrea sa-ti usurezi munca, sa poti crea site-uri dinamince folosind programarea in PHP si baze de date MySQL? |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Introducere:
Ce este PHP ? PHP ("PHP: Hypertext Preprocessor") este un limbaj de scripting (server side) de uz general, cu cod-sursa deschis (open-source). Este folosit in special pentru dezvoltarea aplicatiilor web ( situri in special siturile dinamice ce folosesc baze de date [mysql, postgresql ..]) si poate fi integrat in HTML. Inceputul scriptului in php se face prin deschiderea tagului <?php sau <? sau <script language="php"> iar inchiderea prin ?> sau in cazul script prin </script> Codul php nu este vizibil in browser doar output-ul, deoarece se executa pe server. Ca sa rulati php pe pc-ul personal va recomand pachetul apache2triad (http://www.apache2triad.net) sau xampp(http://www.apachefriends.org/en/xampp.html) deoarece el contine apache, php, mysql si alte programe dar pe noi ne intereseaza doar apache/php/mysql (amp). Exemplu: (test.php) Code:
<html> <head> <title>Titlu</title> </head> <body> <?php echo 'Hello world'; ?> </body> </html> echo - afiseaza textul dintre ' ' <?php - deschide scriptul php ?> - inchide scriptul php Nici la lectia asta tema. De asemenea, daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu Lectia 1 dati un reply.
|
|
|
|||
|
|||
|
Nice...Ce simpla pare prima lectie daca stiai de la inceput putin HTML
|
|
|
||||
|
||||
|
da..
noh homework?
|
|
|
|||
|
|||
|
In prima si posibil a doua lectie nu vor fi teme mai intai sa punem cat de cat bazele. Acum astept intrebari
|
|
|
|||
|
|||
|
<?php -am inteles asta deschide
?> -asta inchide echo 'Hello world'; dar acel ; la ce ajuta ...acel ; de la echo "Hello world"; |
|
|
||||
|
||||
|
asa se inchide acel 'echo'.. cred.. cel putin asa e la c++ :-"
le: vroiam sa zic linia.
|
|
|
|||
|
|||
|
Acel ; termina linia respectiva. Daca ai sa zicem
echo 'Test'; echo 'Test2'; si nu pui ; o sa dea eroare pentru ca nu inchide linia. |
|
|
|||
|
|||
|
Acum am inteles...Deci acel ; trebuie pus obligat pentru a inchide linia...
|
|
|
|||
|
|||
|
Word !
|
|
|
|||
|
|||
|
f distractiv
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
Sper sa avem note bune
...sa ne iei usor "domn' profesor"
|
|||
|
|||
|
puteti folosi si print("test");
|
|
|
|||
|
|||
|
Incercati sa va abtineti de la comentarii inutile si fiti in tema cu aceasta lectie si numai aceasta, chiar daca stiti si alte lucruri.
|
|||
|
|||
|
Quote:
deci...tagu`l de inceput poate fi <?php> sau <?> sau <script language="php"> ?? si la inchidere e ?> sau </script> ... gat am bagat la cutiutza ![]() nu va suparati ca intreb de 1-2 ori.. vreau sa stiu daca am inteles bene
|
|||
|
|||
|
Mai sunt si tagurile asp style adica asa <% %> numai daca sunt activate din php.ini
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
multumesc esp de corectare n-am fost atent
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
Really really basic. Astept ca la urmatoarele lectii sa dai tema.
| Tags |
| lectia1introducere |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|