![]() |

|
|||||||
| PHP si MySQL Ok. Stii Photoshop, HTML si CSS. Faci template-uri. N-ai vrea sa-ti usurezi munca, sa poti crea site-uri dinamince folosind programarea in PHP si baze de date MySQL? |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Chiar nu imi mai aduc aminte ce postasem aici inainte ca c4t -ul sa aiba probleme , da sa incepem , datele din php sunt dinamice adica nu au o valoare fixa , valoarea putand fi schimbate de programator , ele sunt atribuite unei variabile sau constante !
In cazul ca nu stiti o variabila incepe mereu cu $ (ex: $cash ) si trebuie sa fie precedata de o litera , numele variabilei nu poate incepe cu un numar ! PHP are aceleasi tipuri de date ca toate celelalte limbaje de programare : 1.Logic 2.Intreg 3.Siruri de caractere 4.Tablouri 5.NULL LOGIC Datele de tip logic pot avea doar 2 valori , FALS (0) sau TRUE (1) , cel mai des sunt folosite pentru a verifica daca anumite date sunt corecte ! INTREG Acest tip de date reprezinta numere (in sistem zecimal , hexazecimal si octal) -zecimal ex: $a=10; -octal ex: $a=055; -hexazecimal ex: $a=0x93; SIRURI DE CARACTERE pur si simplu cuvinte sau secvente de cuvinte ex: $a="Hello to all"; Php permite introducerea anumitor caractere speciale , ex: \n - linie noua \r - inceput de linie \t - tab \\ - backslash \" - ghilimele duble \' - ghilimele simple exemlu utilizare : echo "Hello to \nall"; TABLOURI Permite inregistrarea a mai multe valori . Un tablou se poate crea in mai multe feluri 1.$user[0]="benny"; 2.$user["nume"]="benny"; Cred ca vati dat seama ca 0 ala si nume pot fi inlocuite cu ce vreti voi ! Accesarea unei valori se poate face tot in mai multe feluri 1.echo $user[0]; numerotarea valorilor incepe intodeauna cu 0 2. echo $user["nume"]; 3.print_r($user); va afisa toate valorile NULL Dupa cum ii zice si numele , nu are nici o valoare , o puteti folosi pentru a sterge valoarea unei variabile ex: $a="ben"; $a=null; echo $a; Daca am cursani ii rog sa posteze ca au citit macar sa vad cati cursanti am ! |
|
|
||||
|
||||
|
Good job benny , mai asteptam
|
||||
|
||||
|
pentru cei care nu au vazut tutorialul inainte si vor sa faca teme? nu le dai tema? nu ca ar fi neaparat
|
|
|
|||
|
|||
|
la lectia asta nu o sa dau teme , o sa dau la altele
|
|
|
|||
|
|||
|
Tipul de data TABLOURI ..M-a cam zapacit..Ai putea sa explici oleaca mai "in profunzime" :"> ..Cred ca sunt mai multi care nu au inteles...Scz daca nu fac bine
|
|
|
|||
|
|||
|
@matei2010: Array-uri sau matrici.
|
|||
|
|||
|
Quote:
..Sry..Deci imi explica cineva (si sunt sigur ca nu doar pentru mine) Pleaseeee
|
|
|
|||
|
|||
|
matei2010...tablourile arata asta:
$a[1], $a[2], $a[n] sau $x[1][3]
|
|||
|
|||
|
scuze ca nu am raspuns eu , da mam culcat devreme (dimineata am avut ore de conducere la ora 7) , tablourile (array) permit inregistrarea a mai multor valori folosind o singura variabila !
Un tablou standard se creaza folosind o variabila : ex: $useri=array("alex","cristi","mihai"); in exemplul acesta array specifica ca variabila este un tablou, iar in interiorul parantezei sunt valorile ! tablourile nu pot fi create numai in acel fel , ele putand fi create dand un numar sau un nume variabilei $user[0]="alex"; $user[1]="cristi"; sau $blog['muzica']="blog1"; $blog['filme']="blog2"; puteti inlocui cu ce numar sau nume vreti in exemplele de mai sus Numerotarea tabloului incepe de la 0 , accesarea valori unui tablou se face specificand numele sau numarul o sa dam un exemplu un tablou format din 3 valori $filme=array("film1","film2","film3"); ca sa afisam valoarea tabloului 1 vom folosi numele tabloului $filme si numarul 1 (numerotarea tablourilor incepe de la 0) , ar trebui ca exemplul nostru sa arate asa $filme[1] echo $filme[1]; daca vrem sa afisam mai multe valori a unui tablou vom proceda astfel echo "Filmul meu preferat este".$filme[0]." dar imi place si ".$filme[1]."!"; pentru alte nelamuriri postati aici |
|
|
|||
|
|||
|
CE THAREEE!!Am intelesss
MSS MUUULTT de toot > <
|
![]() |
| Bookmarks |
| Thread Tools | |