![]() |

|
|||||||
| PHP si MySQL Ok. Stii Photoshop, HTML si CSS. Faci template-uri. N-ai vrea sa-ti usurezi munca, sa poti crea site-uri dinamince folosind programarea in PHP si baze de date MySQL? |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
In PHP sunt cateva functii create special pentru a lucra cu fisierele , pentru a le edita ,etc!
Deschiderea unui fisier se realizeaza prin fopen("locatia_si_numele_fisierului","mod de deschidere"); ex: $deschide=fopen("carti/carte_mysql.txt","r"); r - reprezinta modul de deschidere , aici r este doar pentru citire r+ - deschide fisierul pentru citire si adaugare w - deschide fisierul pentru scriere , daca acesta nu exista , il creaza, daca exista il truncheaza la marimea de 0 biti (adica suprascrie peste el un fisier gol) w+ - deschide pentru citire si scriere, daca acesta nu exista , il creaza, daca exista il truncheaza la marimea de 0 biti (adica suprascrie peste el un fisier gol) a - fisierul este deschis doar pt scriere , daca nu exista il creaza a+ - fisierul este dechis si pentru citire si pt scriere , daca nu exista il creaza b - deschiderea fisierelor binare Citirea continutului unui fisier se realizeaza prin: - fread($deschide,1024) - citeste tot fisierul - fgets($deschide,1024) - citeste o linie - file_get_contents("cale_fisier/nume.ext"); deschide tot fisierul Scrierea in fisiere: - fwrite($deschide,"TEXT"); - file_put_contents("cale_fisier/nume.ext","TEXT"); Copierea fisierelor: copy("sursa.ext","destinatie.ext"); Stergerea unlink(""cale_fisier/nume.ext"); Tema , vreau sa imi faceti un script asemanator unui filemanager , numai sa stearga atat , mai detaliat , sa imi arate numele si actiunea ( sa sterg) , astept |
|
|
|||
|
|||
|
Tema ti-am trimis-o prin PM.
E bine ?
| Tags |
| fisierelor, lectia7citirea, scrierea, stergerea |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |